Ekker-van Schaick

Uit FamilieWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie gerelateerde pagina's in Categorie Ekker-Rijshouwer en kinderen


Uitsnede van een familiefoto met Henk Ekker en Dora van Schaick. Het onderschrift luidt: 'Aanteekenen Henk en Dokie (augustus 1925). De originele foto is te zien in deze fotogalerij.

Inhoud

Hendrik Jan (Henk) Ekker

Hendrik Jan (Henk) Ekker (1899 - onbekend) is het derde kind van het gezin Ekker-Rijshouwer, geboren in Den Haag. Zijn broer en zussen zijn Coos (1893), Wil (1895) en Elizabeth (Bob) (1901).

Trouwen en kinderen

Henk Ekker huwt tweemaal. Met zijn eerste vrouw Dora (Dokie) van Schaick krijgt hij twee kinderen:

  1. Hans Ekker (1927, Sint-Jans-Molenbeek (België), huwt in 1951 Thea van der Pas, zangeres.
  2. Dick Ekker (1929 - 2010), huwt Willeke CHECK.

Over de vele (vier) jaren tussen hem en zijn oudere zus Wil (1895) merkte nicht Katrien Swertz op: Tja, je trouwt een arts of niet. Zij herinnert zich Henk Ekker als een enige en leuke man; samen met zijn eerste vrouw vormden ze een leuk stel dat soms tapdanste op de rails tussen de schuifdeuren.

Henk Ekker poseert met hond in de Machinefabriek Gebr. Stork & Co. in Hengelo, mede-opgericht door zijn grootvader waar hij naar vernoemd is; Hendrik Jan Ekker (ca. 1901)
Zoon Dick Ekker (1929 - 2010) op ca. 70-jarige leeftijd.

Zoon Hans Ekker vertelt dat zijn vader een grote liefde voor lezen had, een echte boekenwurm. Voor de Tweede Wereldoorlog gaan Henk Ekker en Dora in Brussel (België) wonen.

Hij gaat werken voor het bedrijf van ene Malotaux, Dora's stiefvader. Malotaux was een Belgische suikerboer die een fortuin had gemaakt tijdens de Eerste Wereldoorlog met een bedrijf aan de Nederlandse grens. Zoon Hans Ekker wordt in Brussel (xxx) geboren.

Na enige jaren keert het gezin terug naar Nederland, waar Henk Ekker bij handelsmaatschappij Intertrans gaat werken (Denneweg, Den Haag`). Na zijn scheiding van zijn eerste vrouw Dora (Dokie) van Schaick hertrouwt hij Bep van Rossum.

Zoon Hans Ekker

Zoon Hans Ekker groeit op in Brussel en het aanleren van de Franse taal zal hem later van pas komen in zijn internationale carriere.

In 1951 huwt hij Thea van der Pas, zangeres (sopraan) en dochter van de gevierde pianist Theo van der Pas.

Hans Ekker wordt directeur van Koninklijke Talens en klimt op tot vicepresident van Akzo, nu AkzoNobel geheten. Hans Ekker bezocht zijn neef Wim, zoon van Coos Ekker in Canada een aantal keren voordat deze overleed.

Fotogalerij

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen