Vollenhoven van, Familie

Uit FamilieWiki
Versie door Thomas (Overleg | bijdragen) op 31 mrt 2015 om 19:43
Ga naar: navigatie, zoeken
UNDER CONSTRUCTION

Inderdaad: flarden tekst en ontbrekende passages. Er wordt aan gewerkt. Keer terug naar de Hoofdpagina en kom later graag eens terug!


Het wapen van de Van Vollenhovens met nogal veel herten per vierkante meter. In 2012 twittert mr. Pieter van Vollenhoven dat zijn wagen een hert heeft aangereden. De auto raakt zwaar beschadigd, Pieter en prinses Margriet zijn gelukkig ongedeerd maar het hert overlijdt. De kans op zo'n aanrijding is bij de bosrijke omgeving waar de van Vollenhovens wonen groter dan elders.

Inhoud

Pieter ga-nou-in-de-garage-spelen

Johanna van Vollenhoven is overgrootmoeder van Elizabeth Frederika (Bob) Ekker van haar moeders kant. Door het huwelijk van Johanna met Jan Rijshouwer verdwijnt de naam Vollenhoven bij haar directe nazaten, op een enkele na vanwege het wederom 'inhuwelijken' van een van Vollenhoven.

De stamboom van Johanna van Vollenhoven is goed gedocumenteerd. Zij is namelijk ook een voorouder van Mr. Pieter van Vollenhoven (1939), echtgenoot van prinses Margriet van Oranje-Nassau. De wegen van de families scheiden zich bij de kinderen van Johanna van Vollenhoven en Jan Rijshouwer.

Ook het familiewapen is goed vastgelegd. Volgens een uitgave uit 1926: (zie afbeelding) ziet deze er als volgt uit:

Gedeeld: I. in blauw een zilveren ster; II. in goud een rood hert staande tegen den stam van een groenen boom, uitgaande van de deelingslijn, boom en hert ondersteund door een grasgrond. Helm gekroond. Helmteeken: een zilveren ster tusschen een blauwe vlucht. Dekkleeden: zilver en blauw. Schildhouders: twee roode herten met blauwe, van zilver geboorde, halsbanden. Wapenspreuk: Semper fidelis.
Huwelijk prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven. Foto: paleis Huis ten Bosch, 10 januari 1967 (Fotocollectie RVD / Koninklijk Huis).

Waar Jakob Peter Rijshouwer (1839) Elisabeth Frederika (Betsy) Offerhaus huwt, trouwt zijn zus Cornelia Rijshouwer (1833) met Pieter van Vollenhoven (1828), wijnkoper en overgrootvader van genoemde Mr. Pieter van Vollenhoven.

Pieter van Vollenhoven achter de vleugel op een avond ter gelegenheid van het Nationaal Fonds voor de Verkeersveiligheid in het Amsterdamse Concertgebouw. Naast hem zijn 'gevleugelde vrienden' Pim Jacobs en Louis van Dijk.

Als het huwelijk tussen prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven wordt aangekondigd (1965) stort zich een leger historici op de nobele achtergronden van Pieter. Het is voor het eerst dat een niet-adellijke burger met een lid van de Koninklijk Huis trouwt. Het gespit brengt veel boven, et voilà: aristocratische wortels. Via een bastaardzoon van een graaf van Holland is de afkomst aantoonbaar uit middeleeuwse vorsten, terug te herleiden tot Karel de Grote. Ook blijkt verwantschap tussen de beide verloofden. De attributie in oude familiepapieren naar d'eedlen ridder Radinck van Vollenhoven (overleden in Zwolle, 1212) wordt echter als hypothetisch naast zich neergelegd.

In hoeverre wishful thinking hier de hand in heeft gehad is onbekend. Aanzienlijke families in de 19e eeuw fabriceerden soms hun afstamming en fleurden die op op met ridders en adel, tot en met Karel de Grote Vast staat dat het geslacht van Vollenhoven in de vroege 18e eeuw een patriciërsfamilie van aanzien wordt; rijkgeworden koopmannen die in latere generaties regenten en bestuurders voorbrengen.

De van Vollenhovens zijn geen stereotype patriciërs; als doopsgezinden, voorlopers van de huidige mennonieten, komen ze niet in aanmerking voor hoge positie in de door de hervormden gedomineerde maatschappij. Gaandeweg komen andere confessies in de familie, getuigend van een grote diversiteit; hervormden, remonstranten, doopsgezinden, luthersen, rooms-katholieken en een joods echtpaar de Jonge-Cohen.

Ook het type beroepen varieert, zoals blijkt uit deze passage uit de Nederlandse Leeuw uitgave 1965. Deze staat deels in het teken staat van het aanstaande huwelijk van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Indien men het „patriciaat" in de zeventiende eeuw en de achttiende eeuw slechts vertegenwoordigd acht door de z.g. regentenfamilies, dan konden in die tijd de Van Vollenhoven's zeker niet als „patriciërs" gelden; het feit, dat zij doopsgezind en later remonstrants waren, sloot hen, als dissenters, uit van de openbare ambten.
Opvallend is echter dat, wanneer in de loop van de 18de eeuw enige dochters uit dit geslacht met niet-dissenters trouwen, deze aangehuwden vrijwel allen stedelijke regeringsambten bekleden. (...) Met de ondergang van de Republiek der Verenigde Nederlanden verdwenen voor de remonstranten de belemmeringen tot het bekleden van openbare ambten en vrijwel onmiddellijk zien wij Van Vollenhoven's zitting nemen in de Rotterdamse raad en later ook in die van Amsterdam.
(...) op het eerste gezicht het normale beeld van een kwartierstaat van een protestantse Nederlander van goeden huize van onze tijd, waarbij het feit dat een kwart der voorouders Duitsers zijn op het eerste gezicht de enige afwijking van het gebruikelijke patroon lijkt op te leveren.
(...) Zoals in elke ver uitgewerkte kwartierstaat treft men onder de voorouders in vroeger tijden de meest uiteenlopende beroepen en overtuigingen aan. Edelen, aanzienlijke regenten en voorname kooplieden komen voor naast handwerkslieden en landbouwers. Remonstranten en contra-remonstranten. Spaansgezinden en door de Raad van Beroerten verbannen personen, Hoeken en Kabeljauwen, een Protestants martelaar en de naaste verwanten van een door de Geuzen vermoorde, later heilig verklaarde priester treft men onder de voorouders aan.

Wolfert Lubbertszoon

Zo zag het Schiedam van Wolfert Lubbertszn. eruit. Het is de oudste kaart van Schiedam, gemaakt ca. 1560 door Jacob van Deventer in opdracht van de Spaans koning Philips II, toen graaf van Holland. Het was bedoeld om zijn bezittingen vast te leggen.

Schipper Wolfert of Wolphert, zoon van Lubbert, komt voor het eerst in een acte van 6 december 1578 in Schiedam. De familie voert (nog) geen achternaam. Wolfert is volgens de familie-aantekeningen gehuwd met Dieuwertje van de Werve, beide families zullen een omvangrijk nageslacht krijgen in vooral Rotterdam en Amsterdam.

Zijn vader Lubbert komt voor in het Kohier van het Hoofdgeld te Schiedam. Wolfert en zijn vader staan ook in het Register van de suppoosten van den schippersambachten in Schiedam. Er zijn meer vermeldingen waaruit blijkt dat hij schipper is.

Het Schiedam van toen was een stadje omgeven door polders. Door verzanding lag het al niet meer aan de Merwe (nu: Maas), maar was er wel goed mee verbonden. Twee oostelijke stadjes, Delfshaven en Rotterdam, bleven wel aan de Maas liggen. De drie stadjes zijn versmolten tot het huidige Rotterdam. In Schiedam vormden de toegangswegen de dijken en de kaden, en via de stadspoorten kwam men de stad binnen. Veel namen hiervan bestaan nog steeds.

Drie zonen zijn met naam en toenaam bekend

  1. Lubbert Wolfertszn. (1578), schipper, lakenkoper en reder te Schiedam.
  2. Thonis, schipper te Schiedam en burger te Rotterdam, gehuwd met Aagtgen Adtiaensdr. Zijn zoon Wolphert wordt ook schipper en later korenkooper in Rotterdam. Zijn dochter Maertgen voert voor het eerst de achternaam van Vollenhoven. Ze trouwt met ene WiIlemsz. (de) Stoppelaer uit Haarlem die koopman is in Neurenberger waren.
  3. Jan, boekdrukker op den Korten Achterweg in Schiedam.

Wolfert heeft twee zwagers; broers van zijn vrouw of echtgenoten van zijn zussen. Ze zijn verder ook naamloos. Wolfert is op 10 juni 1623 in de kerk in Schiedam begraven, zijn echtgenote overlijdt ook in Schiedam op 1 januari 1633.

Lubbert Wolfertszn. (1578)

Lubbert Wolfertszn., zoon van Wolfert Lubbertszn. is geboren in 1578 in Schiedam. Hij trouwt met Maritgen Coenraets van der Muijl, geboren in 1581 in Schiedam, en dochter van Coenraet Jansz. van der Muijl en Mensje Jansdr. Juist. Zes van hun 9 kinderen overleven hun jeugd. Alle gebeurtenissen vinden plaats in Schiedam tenzij anders vermeld.

  1. Meynsje van Vollenhoven (1609, Schiedam). Ze huwt Jacob Aryensz. Corvijn
  2. Coenraedt van Vollenhoven (1611 - 1679), lakenkoper in Haarlem.
  3. Jan van Vollenhoven (1614 - vóór maart 1663), koopman te Amsterdam.
  4. Anthony van Vollenhoven (1617 - 1707), groot-haringreder in Schiedam.
  5. Joris van Vollenhoven (1620)
  6. Diewertje van Vollenhoven (1626 - 1696).
Lubbert Wolfertszn. is de laatste doopsgezinde/baptist van zijn familie. Deze leer leeft nu vooral voort bij de Mennonieten en de Amish, hier geportretteerd. Ze stammen af van vervolgde en daardoor gevluchte baptisten uit Noord-Europa.

Lubbert overlijdt in 1663 in Schiedam op een leeftijd van 84 jaren, zijn vrouw in 1659 in Schiedam op een leeftijd van 77 jaren.

Lubbert is schipper, lakenkoper en reder te Schiedam. Hij is lid van de doopsgezinde kerkeraad in 1630. Hij is de laatste die deze leer aanhangt; latere generaties worden remonstrants.

De leer van de doopsgezinden volgt niet de koers en evolutie van de meeste Nederlandse kerken na de reformatie vanaf de eerste helft van de 16e eeuw.

De doopsgezinden splitsten zich wel af van de rooms-katholieke leer, maar volgen een heel eigen (zuivere) weg.

Tegenwoordig zijn er nog maar ca. 10.000 doopsgezinden in Nederland. Het gedachtengoed leeft vooral voort in aparte leefgemeenschappen zoals de Amish en de Mennonieten.

Coenraedt (1611) en Anthony van Vollenhoven (1617)

Nee, niet het eerste getrouwde homopaar uit de geschiedenis, maar wel broers die beiden stamvaders zijn van Johanna van Vollenhoven. Hun kinderen Anthony van Vollenhoven en Catharina van Vollenhoven, volle neef en nicht, trouwen namelijk met elkaar.

Coenraedt (1611)

Coenraedt van Vollenhoven, zoon van Lubbert van Vollenhoven (1578), is geboren in 1611 in Schiedam. Hij is driemaal getrouwd geweest. Met zijn eerste vrouw Marijtje IJsdrandsdr. van Bergum (Bergom) heeft hij één dochter, geboren in het jaar dat haar moeder overlijdt (1636), vermoedelijk in haar kraambed. Deze dochter heet Marya van Vollenhoven (1636 - 1670), en trouwt met Hendrik van Diepenbroek.

In 1638 huwt hij voor de tweede maal met Machteld Strick, geboren in 1614 in Nijmegen. Ze krijgen de volgende kinderen.

  1. Cornelis Strik van Vollenhoven (1638 - 1707).
  2. Frederik Strik van Vollenhoven (1649 - 1684).
  3. Janneke van Vollenhoven (1651 - 1702).
  4. Catharina van Vollenhoven (1652 - 1727). Zij huwt Anthony van Vollenhoven (1643)
  5. Wijnand van Vollenhoven (1655 - 1702).
  6. Anna van Vollenhoven (1656 - 1726).

Twee jaar na het overlijden van zijn vrouw Machteld Strick (ze is 52 jaar oud) hertrouwt Coenraedt in 1669 met Geertruy Wijbrandsdr. Coenraadt overlijdt tien jaar later (1679) in Haarlem op een leeftijd van 67 jaar, zijn derde vrouw in 1688.

Coenraedt van Vollenhoven is lakenkoper in Haarlem.

Anthony (1617)

Anthony van Vollenhoven is geboren in 1617 in Schiedam. Hij trouwt met Maertgen Aleweijns Koning, geboren in 1620 in Schiedam, dochter van Alewijn Hendricksz. Koning en Engeltje Jacobdr. Kinderen

  1. Alewijn van Vollenhoven (1641 - 1688, Dordrecht), koopman, pondgaarder en makelaar. Deze tak brengt bestuurders voort zoals Joost van Vollenhoven (1814-1889), burgemeester van Rotterdam.
  2. Anthony van Vollenhoven (1643 - 1714). Hij huwt Catharina van Vollenhoven, dochter van Coenraedt van Vollenhoven (1611)
  3. Jan van Vollenhoven (1650 - 1676, Enkhuizen).
  4. Maria van Vollenhoven (1651).

Anthony overlijdt in 1707 in Schiedam op een leeftijd van 89 jaren, zijn vrouw in 1673 in Schiedam op een leeftijd van 53 jaren.

Anthony van Vollenhoven is groot-haringreder in Schiedam.

Anthony van Vollenhoven (1643)

Bestand:C en a van vollenhoven.jpg
Het echtpaar Anthony (1643) en Catharina (1652) van Vollenhoven. Ze zijn volle neef en nicht. Schilderij door N. Patijn naar een afbeelding in „Het geslacht Van Vollenhoven" door M. W. R. van Vollenhoven.
Bestand:Regenten van vollenhoven - Version 2.jpg
De Regenten van het Burgerweeshuis te Schiedam, zittend v.l.n.r.: Anthony van Vollenhoven (1643), zoon van de gelijknamige Anthony van Vollenhoven (1617), Simon Hulshout, Pieter Brest en Willem 't Hart; staande de binnenvader Jan Stoffelsz. Bornat. Schilderij door N. Patijn, afgebeeld in „Het geslacht Van Vollenhoven" door M. W. R. van Vollenhoven.


Anthony van Vollenhoven, zoon van Anthony van Vollenhoven is geboren in 1643. Hij huwt tweemaal. Zijn eerste vrouw heet Grietje Schols, geboren in 1645 in Amsterdam. Zij overlijdt vroeg in haar 22e levensjaar in Schiedam (1666), amper een jaar na hun huwelijk.

Anthony huwt voor de tweede maal met zijn nicht Catharina van Vollenhoven, geboren in 1652 in Haarlem en dochter van Coenraedt van Vollenhoven. Hun vaders zijn broers. Samen krijgen ze de volgende kinderen. Alle gebeurtenissen vinden plaats in Schiedam tenzij anders vermeld.

  1. Machtilda van Vollenhoven (1676- 1754).
  2. Anthony van Vollenhoven (1680 - 1730, Amsterdam)
  3. Koenraad van Vollenhoven (1682 - 1743)
  4. Maria van Vollenhoven (1684 - 1765).
  5. Cornelis van Vollenhoven (1690 - 1768).
  6. Catharina van Vollenhoven (1696). Ze huwt Mr . Jacob Niesen, vroedschap in 1711, schepen in 1712/15/16, en baljuw in 1718, allen van Schiedam.

Anthony overlijdt in 1714 in Schiedam op een leeftijd van 70 jaar, zijn vrouw 13 jaar later ook in Schiedam op een leeftijd van 75 jaar (1727).

Anthony van Vollenhoven is haringreder, heilige geestmeester en regent van de Stadsarmenkamer en Burgerweeshuis in Schiedam.

Cornelis van Vollenhoven (1690)

Bestand:Cornelis van Vollenhoven 1690.jpg
Hoewel het opschrift aan de achterkant luidt: Jan van Vollenhoven (1723), is het waarschijnlijk Cornelis van Vollenhoven (1690 - 1768). Qua kleding en stijl is het portret namelijk te dateren vóór 1740. Hij draagt een gepoederde pruik tot over de schouders en een okerkleurige rok met turquoise voering, daarbij een geknoopte halsdoek en om de schouders een blauwgroene met beige gevoerde draperie. De rechterarm ligt op een sokkel, de linkerhand houdt hij tegen de borst. Rechtsachter een boom. Anomien werk. Bron: RKD.

Cornelis van Vollenhoven is de zoon van Catharina van Vollenhoven (1652) en Anthony van Vollenhoven.

Cornelis is geboren in 1690. Hij huwt Anna van Ingen, geboren 1691, dochter van Willem van Ingen en Josina Schaapharder. Drie kinderen zijn bekend. Alle gebeurtenissen spelen zich af in Rotterdam.

  1. Anthony van Vollenhoven (1714 - 1786)
  2. Willem van Vollenhoven (1715 - 1795)
  3. Josina van Vollenhoven (1719- 1795). Josina komt niet voor in de archieven, wel op het afgebeelde plaatje hiernaast.
  4. Catharina van Vollenhoven (1721 - 1804).
  5. Jan van Vollenhoven (1723 - 1770).
De oudste drie kinderen van Cornelis van Vollenhoven en Anna van Ingen. Van links naar rechts: Anthony (1714), Josina (1719) en Willem (1715). Naar een afbeelding in Nederl. Patriciaat 16e Jrg. (1926).

Cornelis van Vollenhoven overlijdt in 1768 op een leeftijd van 77 jaren, ,zijn vrouw in 1761 op een leeftijd van 69 jaren.

Cornelis van Vollenhoven is koopman in vlas

Jan van Vollenhoven (1723)

Jan van Vollenhoven, zoon van Cornelis van Vollenhoven (1690), is geboren in 1723 in Rotterdam. Hij huwt tweemaal. Zijn eerste vrouw, Francina van der Wallen (1725) en dochter Pieter van der Wallen en Agatha van Brakel overlijdt in 1748, hetzelfde jaar als haar kind Pieter van der Wallen van Vollenhoven (1748 - 1812). Dat kan duiden op sterfte in het kraambed.

Hij huwt voor de tweede maal met Maria van der Hoeven, geboren in 1730 in Rotterdam, en dochter van François van der Hoeven en Johanna Leers. De volgende kinderen zijn bekend. Gebeurtenissen spelen zich af in Rotterdam, tenzij anders gemeld.

  1. Cornelis Jan van Vollenhoven (1753 - 1835)
  2. Johanna van Vollenhoven (1755 - 1789, Amsterdam)
  3. François van Vollenhoven (1756 - 1842, beiden Rotterdam). Hij huwt Margaretha Cornelia Snellen.
  4. Agatha Petronella van Vollenhoven (1757 - 1834, Amsterdam)
  5. Jan (Ds.) van Vollenhoven (1760 - 1790)
  6. Anthoni van Vollenhoven (1762 - 1842)

Jan van Vollenhoven overlijdt in 1770 in Rotterdam op een leeftijd van 46 jaren, zijn vrouw in 1798 in Rotterdam op een leeftijd van 68 jaren.

Jan van Vollenhoven is koopman en touwslager.

Cornelis Jan van Vollenhoven (1753)

Cornelis Jan van Vollenhoven, zoon van Jan van Vollenhoven (1723), is geboren in 1753 in Rotterdam. Hij huwt Johanna Bosch, geboren 1754 in Rotterdam, en dochter van Salomon Bosch en Geertruida van den Hoek. De volgende kinderen zijn bekend. Gebeurtenissen spelen zich af in Rotterdam, tenzij anders gemeld.

  1. Jan van Vollenhoven (1774 - 1845), houtkooper, municipale raad. Een nazaat van hem is Joost van Vollenhoven (1866-1923), politicus, zakenman en bankier.
  2. Geertruyda van Vollenhoven (1775 - 1868)
  3. Maria Cornelia van Vollenhoven (1777 - 1866)
  4. Johanna van Vollenhoven (1781 - 1865, Amsterdam)
  5. Cornelis van Vollenhoven (1783 - 1844, Arnhem)
  6. Gerrit van Vollenhoven (1794 - 1856, Maarssen)

Cornelis Jan van Vollenhoven overlijdt in 1835 in Rotterdam op een leeftijd van 82 jaren, zijn vrouw in 1835 in Rotterdam op een leeftijd van 81 jaren.

Cornelis is wethouder van Rotterdam, burgemeester van Rotterdam (1820 - 1824), commissaris van assurantie, averije en zeezaken.

Uitwerken Cornelis van Vollenhoven

19de eeuw ontmoeten wij dan Cornelis van Vollenhoven ( 1753-1835 ) (nr. 76) en Joost van Vollenhoven (1814 1889) als burgemeesters van Rotterdam, resp. van 1820 '24 en van 1866 - '81.

Cornelis van VOLLENHOVEN is reeds eerder genoemd als burgermeester van Rotterdam (1820-1824). Hij kwam, evenals zijn broeder Francois van VOLLENHOVEN, direct na de omwenteling van 1795 op de voorgrond en maakt in 1796 deel uit van de Commissie, welke enn ontwerp-regeringsreglement opstelt, terwijl hij in augustus 1797 voor de Kiesvergadering tot lid voor de Tweede Nationale Vergadering werd gekozen. Van 1798-1803 was hij lid van de Gemeenteraad en in de daarop volgende periode kreeg hij in zijn functie van onder-voorzitter en voorzitter van de Rotterdamse Kamer van Koophandel ruimschoots gelegenheid de opeenvolgende souvereinen van ons land toe te spreken. In 1806 werd door hem in een toespraak in de beurs Lodewijk Napoleon als "vader des vaderlands" begroet en hem toegezegd, dat de heren met de hunnen liederen te zijner ere zouden zingen. In Oktober 1811 hoopte hij en zijn toespraak tot Napoleon, dat men "hoogstdezelven van zijn troon als vader van het groote huisgezin, met eene weldoende hand, de voordeelen van den vrede en welvaart zal zien uitdeelen over alle de aan zijn scepter onderdanige volken." De Franse commissaris-generaal van politie te Rotterdam De Marivault oordeelde, dat van VOLLENHOVEN "a exposé avec modestie at avec une reserve convenable ses desires et ses voeux." Bij het bezoek op 9 december 1813 van de souvereine vorst Willem I aan Rotterdam verklaarde van VOLLENHOVEN, dat nimmer "ooit een uitvoerige of opgecierde aanspraak minder te pas (kon) komen, dan in deeze opmerkelijke tijdsomstandigheden; deze vorderen de taal van het hart."Reeds toen was van VOLLENHOVEN in zijn geboorteplaats een zeer vooraanstaand man. Bij de omwenteling was hij op 19 november 1813 als raad in het nieuwe stadsbestuur benoemd, terwijl Willem I bij zijn bovengemelde bezoek aan Rotterdam na afloop van het hem van stadswege aangeboden feestmaal nog zakelijk met hem. als voorzitter van de Kamer van Koophandel, sprak over handelsaangelegenheden, met name over de teruggave der kolonieën, waarbij voor Rotterdam die in Zuid-Amerika golden als "nos meilleures colonies." In 1814 was hij lid van de Vergadering van Notabelen ter beoordeling van de Grondwet. Hij was voorts vroedschap (1814-1816), burgermeester (1820-1824) en wethouder (1824-1832) van Rotterdam en lid der Staten van Holland. http://gw.geneanet.org/robgotte?lang=nl;pz=anastacia+margriet+josephine;nz=van+vollenhoven;ocz=0;templ=mobile;p=cornelis;n=van+vollenhoven;oc=1

zijn broer François

Jacob van Vollenhoven (1788), zoon van François van Vollenhoven. Steendruk van C.W. Mieling in het bezitvan mevrouw Mr. C. A. van Weel-Blink in Den Haag.

Folieslager, zeepfabrikant, °27.7.1756 Rotterdam, bapt. 16.8.1756 Rotterdam + 22.7.1842 Rotterdam,lid vroedschap,wethouder x 28.4.1782 Rotterdam NLW,Overzicht II Beroep: Olieslager en zeepfabrikant in "de Olyphant", raad, wethouder en vroedschap van Rotterdam 1795, president van de weeskamer Rotterdam. Margaretha Cornelia werd geboren op 1757-03-24 in Rotterdam. Zij overleed op 1848-02-08 in Rotterdam op een leeftijd van 90 years, 10 months. Kinderen van Margaretha Cornelia Snellen en François van Vollenhoven + 11211121 i. Jacob van Vollenhoven. Jacob werd geboren op 1788-10-26 in Rotterdam. Hij overleed op 1855-01-19 in Rotterdam.

  1. zoon Jacob van Vollenhoven (1788 - 1855) beiden in Rotterdam

olieslager,zeepfabrikant °26.10.1788 Rotterdam + 19.1.1855 Rotterdam,kantonrechter in Rotterdam huwt Geertruida Johanna Merck, geboren 1788 in Rotterdam. Zij overleed op 1832-08-07 in Rotterdam op een leeftijd van 44 years Kinderen van Geertruida Johanna Merck en Jacob van Vollenhoven

  1. Pieter van Vollenhoven. Pieter werd geboren op 1828-12-29 in Rotterdam. Hij overleed op 1896-04-01 in Rotterdam.
  2. Willem Jan van Vollenhoven. Willem Jan werd geboren in 1822. Hij overleed in 1865.

Cornelis van Vollenhoven (1783)

Jan van Vollenhoven (1816), broer van Johanna van Vollenhoven (1806)

Cornelis van Vollenhoven, zoon van Cornelis Jan van Vollenhoven (1753), is geboren in 1783 in Rotterdam. Hij huwt in 1805 Maria Elisabeth Havelaar, geboren in 1784 in Rotterdam, dochter van Jacob Petrus Havelaar en Anna de Lange. De volgende kinderen zijn bekend. Gebeurtenissen spelen zich af in Rotterdam, tenzij anders gemeld.

  1. Johanna van Vollenhoven (1806 - 1850). Zij huwt Jan Rijshouwer.
  2. Jacobus Petrus van Vollenhoven (1807 - 1888)
  3. Cornelis van Vollenhoven (1809 - 1896).
  4. Louis Jacob van Vollenhoven (1812)
  5. Maria Anna van Vollenhoven (1814 - 1860)
  6. Jan van Vollenhoven (1816 - 1867)
  7. Wilhelmina van Vollenhoven (1818 - 1884, Breda)
  8. Anna van Vollenhoven (1821)

Cornelis van Vollenhoven overlijdt in 1844 in Arnhem op een leeftijd van 60 jaren, zijn vrouw in 1862 in Rotterdam op een leeftijd van 78 jaren.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen