Tijssen, Familie

Uit FamilieWiki
Versie door Thomas (Overleg | bijdragen) op 6 jun 2015 om 15:15
Ga naar: navigatie, zoeken
UNDER CONSTRUCTION

Inderdaad: flarden tekst en ontbrekende passages. Er wordt aan gewerkt. Keer terug naar de Hoofdpagina en kom later graag eens terug!


De Tijssens; Limburgs en muzikaal

Angelina Franssen en Jos Tijssen, de ouders van Marieke Tijssen.

Hoe Marieke Tijssen en Marcus Waterreus kennismaken is onbekend. Feit is dat Mariekes vader, Petrus Josephus Hubertus (Jos) Tijssen, in de Bakkerstraat in Roermond woont, een zijstraat van de Minderbroederstraat waar de drukkerij van Marcus is gehuisvest. Jos Tijssen drijft daar een eigen bakkerij en de tameletten van Tiesen zijn in Roermond geliefd; gekookte gesuikerde siroop in rondjes uitgegoten op stukjes boterpapier en verhard op koude steen.

Joannes Tijssen, de vader van Jos Tijssen, is koopman in granen, winkelier en tevens schepen van de gemeente Wessem, maar overlijdt vroeg, als Jos Tijssen 5 jaar oud is. Eenmaal wees geworden wordt Jos Tijssen grootgebracht bij een oom en tante in Wessem, en komt daarna als bakkersknecht in de leer bij Guillaume Johannes Hubertus Langenhoff, bakker in Roermond.

Henri Tijssen, Mariekes broer, componist van het Limburgs volkslied Limburg mijn vaderland

In 1860 huwt Jos Tijssen in Roermond met Petronella Hubertina Angelina Franssen, dochter van de brouwer Henricus Franssen en Maria Apolonia Pex. Angelina Waterreus is naar deze grootmoeder Angelina Franssen vernoemd. Angelina Waterreus heeft nog enige tijd bij haar grootouders Tijssen gewoond en kwam er regelmatig.

Het echtpaar van Jos Tijssen en Angelina Franssen krijgt acht kinderen van wie er zes volwassen worden. Het gezin heeft muziektalent. Zoon Henri Tijssen, Mariekes broer, is de componist van het Limburgs volkslied Limburg mijn vaderland, bekend van de eerste woorden Waar in ’t bronsgroen eikenhout.... De tekst is van zijn vriend Gerard Krekelenberg.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen