Tijssen, Familie

Uit FamilieWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
.
> > > UNDER CONSTRUCTION < < <
.
Marieke Tijssen, op ca. 24-jarige leeftijd (1892)
Afstamming: hoe de families in elkaar oplossen naar boven toe
De Haan-Swertz
De Haan-Waterreus
Waterreus-Tijssen
Tijssen

Deze pagina beschrijft de voorouders van Maria Elisabeth Hubertina (Marieke) Tijssen (1867), dochter van Petrus Josephus Hubertus (Jos) Tijssen (1837), en grootmoeder van Marcus Jacobus Caspar Maria (Max) de Haan (1920). Door haar huwelijk met Marcus Cornelius Josephus Waterreus verdwijnt de achternaam Tijssen bij haar verdere nakomelingen.

Maria Tijssen stamde uit een notabele familie te Wessem.

Inhoud

Joannes Tijssen

Joannes Tijssen huwt Cornelia Kranssen. Vooralsnog is één kind bekend:

  1. Gerard Tijssen (1751), huwt Beatrix Raemaekers.

Gerard Tijssen (1751)

Gerard Tijssen is geboren in 1751 in Stevensweert, Maasgouw/Limburg, zoon van Joannes Tijssen. Hij huwt Beatrix Raemaekers, geboren in 1763 in Thorn, Limburg. Zij is de dochter van Pierre Raemaekers en Odilia Jessen. [Gerard Tijssen overlijdt in 1823 in Wessem, Maasgouw, Limburg op een leeftijd van 72 jaar. Zijn vrouw Beatrix Raemaekers in 1811 in Wessem, Maasgouw, Limburg als zij 48 jaar oud is. Vooralsnog is één kind bekend:

  1. Joannes Tijssen (1788), huwt mogelijk Anna Margaretha Apolonia Meuwisse.

Joannes Tijssen (1788)

Joannes Tijssen, zoon van Gerard Tijssen (1751), is geboren in 1788. Hij huwt mogelijk Anna Margaretha Apolonia Meuwisse, geboren in 1808. Joannes Tijssen overlijdt in 1842 in Wessem op een leeftijd van 54 jaar. Vooralsnog is één kind bekend:

  1. Petrus Josephus Hubertus (Jos) Tijssen (1837), huwt Petronella Angelina Hubertina Franssen.

Petrus Josephus Hubertus (Jos) Tijssen (1837)

Angelina Franssen en Jos Tijssen, de ouders van Marieke Tijssen.

Petrus Josephus Hubertus (Jos) Tijssen, zoon van Joannes Tijssen (1788), verder Jos Tijssen genoemd, is geboren in 1837 in Wessem Hij huwt Petronella Angelina Hubertina Franssen in 1860 in Roermond. Petronella Franssen, geboren in 1835, is dochter van brouwer Henricus Franssen en Maria Apolonia Pex. Het echtpaar van Jos Tijssen en Angelina Franssen krijgt acht kinderen van wie er zes volwassen worden, waaronder:

  1. Josephus Hubertus Henricus (Henri) Tijssen (1862, Roermond - 1926, Enschede)
  2. Maria Elisabeth Hubertina (Marieke) Tijssen (1867 - 1893, beiden Roermond). Zij huwt Marcus Cornelius Josephus Waterreus in 1888 te Roermond.
Henri Tijssen, Mariekes broer, componist van het Limburgs volkslied.

Als Jos Tijssen 5 jaar oud is, overlijdt zijn vader Joannes Tijssen, koopman in granen, winkelier en tevens schepen van de gemeente Wessem. Eenmaal wees geworden wordt Jos Tijssen grootgebracht bij een oom en tante in Wessem, en komt daarna als bakkersknecht in de leer bij Guillaume Johannes Hubertus Langenhoff, bakker in Roermond.

Later wordt Jos Tijssen zelfstandig bakker en heeft zijn winkel in de Bakkerstraat in Roermond, een zijstraat van de Minderbroederstraat waar de drukkerij van Marcus Waterreus is gehuisvest. De tameletten van Tiesen zijn in Roermond geliefd; gekookte gesuikerde siroop in rondjes uitgegoten op stukjes boterpapier en verhard op koude steen.

Zoon Henri Tijssen, Mariekes broer, is de componist van het Limburgs volkslied Limburg mijn vaderland, bekend van de eerste woorden Waar in ’t bronsgroen eikenhout.... De tekst is van zijn vriend Gerard Krekelenberg.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen