Help

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
(Onze eigen voorouders)
(Onze eigen voorouders)
Regel 49: Regel 49:
 
== Onze eigen voorouders ==
 
== Onze eigen voorouders ==
  
Onze eigen voorouders (ondergetekenden) hebben op iedere pagina eigen hoofdparagrafen, herkenbaar aan een <u>titel met een streep</u> eronder, zoals de titel van deze paragraaf. Ze worden in hun hoofdparagraaf '''éénmaal vet''' weergegeven. Dat gebeurt ook voor '''de partner''', vaak de vrouw, en '''''het kind''''' waar de opvolging vanuit onze familie doorgaat. Het kind staat bijna altijd in een grijs veld samen met zijn andere eventuele broers en zussen.
+
Onze eigen voorouders (ondergetekenden) hebben op iedere pagina eigen hoofdparagrafen, herkenbaar aan een <u>titel met een streep</u> eronder, zoals de titel van deze paragraaf. Ze worden in hun hoofdparagraaf '''éénmaal vet''' weergegeven. Dat gebeurt ook voor '''de partner''', vaak de vrouw, en '''''het kind''''' waar de opvolging vanuit onze familie doorgaat. Het kind staat bijna altijd in een grijs veld samen met zijn andere eventuele broers en zussen. Zie '''Pietje Puk''' als voorbeeld in de volgende paragraaf:
 
+
Zie '''Pietje Puk''' als voorbeeld in de volgende paragraaf:
+
  
 
== Pietje Puk ==
 
== Pietje Puk ==

Versie van 6 jul 2016 om 19:04

Coyote's help

Inhoud

Navigeren door deze site

Er zijn veel mogelijkheden om families, gezinnen, personen en gebeurtenissen te vinden, en om te navigeren door deze site. Door op Hulp te klikken in het linkerscherm kom je weer terug op deze pagina.

Het balkje onderaan

Op iedere pagina staat onderaan een balkje, dat er ongeveer zo uitziet;

Categorie algemeen.jpg

Deze geldt voor deze pagina, maar de invulling kan per pagina verschillen.

 • Klik op Categorieën om te zien welke categorieën er allemaal zijn, zoals Familie voor alle pagina's die ver teruggaan in de familiegeschiedenis (genealogie), en Gezin voor de beschrijving van echtparen.
 • Klik op Inhoud om naar de inhoudsopgave van de site te gaan; daar staan alle pagina's.
 • Klik op het woord of woorden rechts van Inhoud om alle pagina's te zien van de categorie waar deze pagina die je bezoekt toe behoort. Deze pagina behoort bv. toe aan de categorie Algemeen.

Er kunnen eventueel nog meer categorieën staan achter elkaar, en een pagina kan ook tot meerdere categorieën behoren.

De zoekfunctie

 • Gebruik het veld Zoeken rechtsboven om te kijken op welke pagina's een (volledig) woord wordt gebruikt.
 • Gebruik * (sterretje) om vrijer te zoeken. Zo levert stambo* alles op dat met stambo... begint, zoals stamboom, stambomen, maar ook stamboekvee als dat woord aanwezig zou zijn.

Ideale beeldinstelling browser

De site is geoptimaliseerd voor iPad. Op een desktop of laptop met een browserscherm op volle breedte kloppen de teksten en bijbehorende plaatjes niet altijd. Daarom:

 • de site leest het makkelijkst als je de breedte van je browservenster zodanig kiest dat de twee balken hieronder mooi aanlijnen
 • de buitenste linker- en rechtermarges van het bovenste balkje mogen niet overlopen als het browservenster te smal is, of naar binnen vallen als het venster te breed is.
Balkje wiki v7.jpg


<-----------------Stel je browservenster zo in dat de twee balken (aan de buitenkant) even breed zijn----------------->


In de praktijk komt het neer op een browservenster dat ergens ligt tussen een vierkant bij een scherm met lage resolutie, en portrait mode bij een scherm met hoge resolutie.

Stambomen en kwartierstaat

 • Zie uitleg over stambomen en naamgeving op pagina Stambomen
 • Op de pagina Kwartierstaat zijn alle (nu 63, 2016) mensen te vinden van de eerste 6 generaties van ondergetekenden, en deels vroegere generaties. Je kunt daarvandaan doorklikken naar personen en families.

Onze eigen voorouders

Onze eigen voorouders (ondergetekenden) hebben op iedere pagina eigen hoofdparagrafen, herkenbaar aan een titel met een streep eronder, zoals de titel van deze paragraaf. Ze worden in hun hoofdparagraaf éénmaal vet weergegeven. Dat gebeurt ook voor de partner, vaak de vrouw, en het kind waar de opvolging vanuit onze familie doorgaat. Het kind staat bijna altijd in een grijs veld samen met zijn andere eventuele broers en zussen. Zie Pietje Puk als voorbeeld in de volgende paragraaf:

Pietje Puk

Pietje Puk, zoon van Henry Arnoldus Puck (1919), is geboren in 1950. Hij huwt Pamela Petteflet in 1980. Zij krijgen in totaal 4 kinderen.

 1. Bollejan Puk (1982), huwt Obesina Fluts in 2005, De Efteling.
 2. Tiffie Puk (1984), huwt Ericus Cockstaert Gallorum von Hansaplast zu Frummeldasch.
 3. Pietje jr. Puk (1988), ongehuwd
 4. Oki Puk (1990), woont samen met Doki Poki.

Het navigatievenster links

 • Je gaat terug naar de Hoofdpagina via het linker navigatievenster.
 • Speciale pagina's aanklikken geeft je opties om te zoeken naar lange of korte pagina's, bestandslijsten, etc.
 • Klik op Hulp in het linker navigatievenster om op deze pagina terug te keren.

Verwijzingen

 • Directe verwijzingen (hyperlinks) in de tekst zijn blauw gemarkeerd. Die verwijzen naar interne pagina's of paragrafen op deze wiki.
 • Als er een pijltje bij staat of een sleuteltje is het een link naar een externe pagina op het internet.
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen