Onderzoek lopend

Uit FamilieWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit is een pagina voor lopend onderzoek en prangende vragen, bedoeld om informatie uit te wisselen tussen personen die samen hetzelfde onderzoeken.

Over pagina HENNEKIJN:

  1. hennekijn/hennekinne/henequin kijken naar juist gebruik naam.
  2. staan nog doublures bv over Etienne.Antwerpen
  3. enkele conflicten zie Francois 1540 zie onder; eerste vrouw Anne de Granndes is extra info, wie zijn voor Vasseur onbekende Nicolaas en Simon
  4. passage aftocht Mons checken verder onderzoeken .

François Hennequin (ca. 1540)

verhuist naar Antwerpen.

Hij huwt tweemaal. Zijn eerste vrouw heet Anne de Grandes. Hij huwt in 1610 voor de tweede maal met Anne Coulon, geboren ca. 1541.

Anne Coulon staat niet ingeschreven in het lidmatenregister van de Franse kerk in Amsterdam en kan ook mogelijk stiefmoeder zijn.

  1. François Hennequin (ca. 1585 - 1623).
  2. Etienne (Estienne) Hennequin, zilversmid, huwt Maria (Maeyken) Meys. Hij en zijn nazaten blijven in Antwerpen wonen.
  3. Nicolaas Hennequin, kolonel, gesneuveld voor 's-Hertogenbosch, ongehuwd.
  4. Simon Hennequin, hofmeester van de prins van Oranje, ongehuwd.

restspul nog gebruiken?

ANEKDOTE over Nicolas Hennekinne, zoon van Rauw Hennekinne (vanaf ca. 1495): Op 15 december 1572 vraagt Nicolas Hennekinne, als echtgenoot van Simone Behuret, Charles of the Vine, namens de juffrouwen Marguerite Behuret, Jeanne en Marie Behuret, zusters, de magistraat van Mons om te regeren over de verdwijning van hun broer en knappe -frère, Jean Behuret die Neufsville, in het land van Henegouwen sinds 17 jaar verlaten heeft om het land van Duitsland te leven. De afwezige die gedurende deze 17 jaar geen nieuws aan zijn familie heeft gegeven, wordt volgens de wet als dood beschouwd.

Etienne Hennequin, zoon van François Hennequin verklaart in Bergen (Mons) geboren te zijn, en er is sprake van een Franchois, orfèvre, en een Jehan Hennekine, mercier, uit dat gebied.

Noten

En droit féodal, le relief est le droit que le vassal devait payer à son seigneur, lors de certaines mutations, ainsi dit parce que le vassal, par ce droit, relevait le fief.

Mercier: handelaar, koopman manufacturier. mercerie: naaibenodigheden manufacturenhandel

https://www.larousse.fr/dictionnaires/francais/ma%C3%AFeur/48652 mayeur = En Belgique, premier magistrat municipal d'une commune rurale, appelé bourgmestre dans les villes.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen