Ekker-Malotaux

Uit FamilieWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie gerelateerde pagina's in Categorie Ekker-Rijshouwer en kinderen


Henk Ekker poseert met hond in de Machinefabriek Gebr. Stork & Co. in Hengelo, mede-opgericht door zijn grootvader waar hij naar vernoemd is; Hendrik Jan Ekker (ca. 1901)

Hendrik Jan (Henk) Ekker

Hendrik Jan (Henk) Ekker (1899 - onbekend) is het derde kind van het gezin Ekker-Rijshouwer en is geboren in Den Haag. Zijn broer en zussen zijn Coos (1893), Wil (1895) en Elizabeth (Bob) (1901).

Trouwen en kinderen

Henk Ekker huwt tweemaal. Met zijn eerste vrouw Dora (Dokie) Maloteaux (CHECK NAAM) krijgt hij twee kinderen:

  1. Hans Ekker (1927), gehuwd met Thea van der Pas.
  2. Dick Ekker (1929 - 2010).

Er zitten vier jaar tussen hem en zijn oudere zus Wil (1895). Zijn nicht Katrien Swertz daarover: Tja, je trouwt een arts of niet. Zij herinnert zich Henk Ekker als een enige en leuke man; samen met zijn eerste vrouw vormden ze een leuk stel dat soms tapdanste op de rails tussen de schuifdeuren.

Uitsnede van een familiefoto met Henk Ekker en Dora Malotaux CHECK. Het onderschrift luidt: 'Aanteekenen Henk en Dokie (augustus 1925). De originele foto is te zien in deze fotogalerij.
Zoon Dick Ekker (1929) op ca. 70-jarige leeftijd.

Dora Maloteaux is de dochter van een koffiebrander uit België. Henk Ekker is daar gaan werken, maar naderhand vertrokken om bij handelsmaatschappij Intertrans te gaan werken. Na zijn scheiding hertrouwt hij met Bep van Rossum.

Zoon Hans Ekker klimt op tot directeur bij Sikkens in Apeldoorn (tubes), later onderdeel van Akzo. Hij bezocht zijn neef Wim, zoon van Coos Ekker in Canada een aantal keren voordat deze overleed. Hij is getrouwd met Thea van der Pas zangeres. Haar vader Theo van der Pas was een gevierd pianist.

Fotogalerij

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen