Bremer, Familie

Uit FamilieWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
.
> > > UNDER CONSTRUCTION < < <
.


Portret van Adriana Bremer (1726), maar mogelijk Sarah van der Pot
Afstamming: hoe de families in elkaar oplossen naar boven toe
Rijshouwer
van Vollenhoven
Havelaar
Bremer

Deze pagina beschrijft de voorouders van Adriana Bremer (1726), voorouder van Elizabeth Frederika (Bob) Ekker. Door haar huwelijk met Jan Havelaar (1725), verdwijnt de achternaam Bremer bij haar verdere nakomelingen.

Adriana komt uit een familie van predikanten, lakenfabrikanten, en karmozijnververs.

Inhoud

Ds. Coenradus Bremer

Remonstrants predikant te Leiden sinds 1663.

Ds. Johannes Bremer

remonstrants predikant te Rotterdam sedert 1699. Hij overlijdt in 1713. Hij huwt Remberta van Sittert, dochter van Gijsbert van Sittert en Jannetje van Hoogmade. Remberta van Sittert is van doopsgezinde huize; haar vader Gijsbert van Sittert is medisch doctor en leraar der Doopsgezinde Gemeente te Leiden, en gehuwd met Jannetje van Hoogmade.

De Van Hoogmades behoren tot de rijkste en aanzienlijkste mennisten (mennonisten) van Leiden; hun huwelijken worden dan ook steeds ten stadhuize van Leiden gesloten. Haar voorouders, in lijn van vader op zoon:

  • Gerrit Vranck Gerritsz. van Hoogmade. Hij huwt Jannetje Jansdr. van Loenen (overleden 1646). Gerrit is lakenfabrikant, lakenkoper en karmozijnverver te Leiden. Hij huwt Jannetje Jansdr. van Loenen.
  • Pieter Gerritz. van Hoogmade. Hij huwt Trijntje Arentsdr.van Alckemade. Pieter is, evenals zijn vader, lakenfabrikant, koopman in laken en karmozijnverver te Leiden. Jannetje van Hoogmade is hun dochter.

Jacob Bremer (1696)

geboren in 1696 in Hoorn. Hij huwt Petronella Drost, geboren in 1705 in Rotterdam, en dochter van Jacob Drost en Adriana de Haen. Jacob Bremer overlijdt in 1756 in Rotterdam.

  1. Adriana Bremer (1726 - 1789), huwt Jan Havelaar.

titel

titel

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen